Om

Backaskolan är en skola som ligger i den vackra staden Ystad i södra Sverige.  På skolan går elever från förskoleklass upp till åk 6. Skolan har valt att ha slöjd som en av sina profiler och har sedan flera år tillbaka slöjd redan från åk 1. Vi har även motorikslöjd med våra Förskoleklasser sedan 2 år tillbaka på skolan
Textiläraren heter Cissi och kommer att hjälpa eleverna att lägga upp klipp och texter.
Headern har vi satt ihop av bilder på elevarbeten vi arbetat med.
I bloggen kommer vi att lägga upp bilder och filmer som visar hur och vad vi arbetar med  i slöjden.
Bloggen tänkter vi använda när eleverna redovisar hur och vad de arbetat med.
Vi kommer att använda bilder och  filmer som vi själva tagit och filmat. I annat fall berättar vi vem som tagit dem.
Vår förhoppning är att andra elever, föräldrar och slöjdintresserade ska titta på vår sida och få inspiration till att slöjda själva.

I läroplanen står det:

Att vi ska arbeta med idèutveckling, överväganden,framställning och värdering.

Undersökande av olika material och hantverksteknikers möjligheter.

Dokumentation av arbetsprocessen.

Vad vi lärt oss.

Under denna tid vi arbetat med bloggen har vi lärt oss att lägga in bilder och filmer.
När vi lagt in bilder så har vi skrivit en text till. Om hur vi gjort vårt arbeta och vad vi lärt oss under tiden vi arbetat.
När vi filmat våra redovisningar så har ibland Cissi filmat oss och ibland har eleverna filmat själva.
Vi har gjort en del omtagningar ibland, vi har märkt att det är viktigt att det är tyst och lugnt när vi filmar. Ibland har vi sagt fel saker och har gjort om det igen.

Vi tycker vi ska vinna för att

Vi visar upp slöjden och hur vi arbetar på ett bra sätt som når ut till många personer överallt i värden. Eleverna får mer respons och uppmärksamhet på sina arbeten och når längre i sitt reflektionsarbete.Vi vill visa upp hur vi arbetar med slöjden och hoppas på att föräldrar och släktingar till eleverna samt andra slöjd intresserade kan ha glädje av vår blogg.

Bilderna i vår blogg har vår lärare Cissi eller elever tagit själva. Bilden till headern har Cissi tagit. Tycker ni om bilderna eller filmerna och vill använda dem så skriv till cecilia.holgersson@skola.ystad.se och fråga, så får ni använda dem om ni berättar var de kommer ifrån. Ni får också gärna länka till oss. Musiken som vi använt i eyemoviefilmerna kommer från filmverktyget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *